Gyakori kérdések / válaszok

Kedves Vendégünk,  ha időpontot szeretnél foglalni, és az időpont foglalás működésével kapcsolatosan kérdésed merül fel, erre külön  “Kérdések-Válaszok” szekciót hoztunk létre. Kattints az alábbi linkre.

Szolgáltatók a naptár megrendelése előtt 30 napig tesztelhetik és megismerhetik az Online naptár működését. Kérlek,  itt jelentkezz a 30 napos ingyenes teszt lehetőségre. Utána regisztrálj be a weboldalon is a Belépés oldalon.
A megadott email címre elküldjük neked a szükséges információkat.  Ha nem találod az emailt keress rá erre a leveleződben: naptarneked.com

E-mail cím:*
Név:*
Szolgáltatás:*
Város:*

Az oldal legalján keresd a “Szolgáltatás feltöltése”  linket a fekete sávban. Belépéskor  ( Belépés menü) további menüpontok fognak megjelenni számodra, és itt tudod megadni Szolgáltatásod adatait.

A weboldal kommunikációs felület a vásárlóiddal.  Ahhoz, hogy kommunikálni tudjatok, legalább a szolgáltatás rövid bemutatása és neve szükséges. Telefonszámod és email címed nem jelenik meg, csak akkor ha akarod.  Az időpont foglalásokat emailban fogod megkapni. 3 szövegdobozod lesz,  bármit írhatsz megrendelőidnek, Bemutatkozástól kezdve az aktuális akciókig.  A megjelenő tartalmakat ellenőrizzük. Erről többet olvashatsz a Szerződési Feltételek részben.

A szövegeket, dátumokat bármikor javíthatod, később is. A szolgáltatás neve viszont egyedi azonosítód lesz, gondold át milyen adatokat fogsz megadni. A módosításokhoz nem kell semmilyen tudás.  Belépsz ugyanoda ahol feltöltötted, beírod a listába, és Mi behelyezzük a weboldal megfelelő pozíciójába.

Nem. Adataidat és a naptár paramétereket ellenőrizzük,  és elindítjuk,  a kiválasztott DEMO minta megjelenés segítségével.

A BELÉPÉS menüvel lépj be és ott azonnal listázzuk Neked az Időpont foglalásokat. MENTSD le a Belépés oldalt a könyvjelzők közé, akkor nem kell begépelned.  Mobiltelefonon is egyetlen kattintással jóváhagyhatod az időpontokat. (Internet kapcsolat szükséges)  Az időpontok csak akkor érvényesek, ha JÓVÁHAGYOD őket. Email értesítést is küldünk neked, a megadott email címedre.  Nagyon fontos, hogy keress rá a leveleződben a levelünkre, ( küldő : Naptarneked )  és nyomd meg hogy “NOT  SPAM” – másképpen lehetséges hogy nem kapod meg a leveleket.

A megrendelés visszaigazolásában megadjuk neked a Bankszámla adatainkat. Akár utalással,  akár bankban kp. befizetéssel egyenlítheted ki a számla összegét.  Nagyon fontos,  hogy a Megrendelés számot add meg az utalásban a megjegyzés rovatban, ez alapján kapcsoljuk be neked a használati jogot.

A naptáradban megadhatsz nyitvatartási időket, a hét bármely napjára egyedileg.  Beállíthatod, hogy milyen időközöket lehet foglalni, pl. 30 percenként, óránként, 2 óránként  stb.  Tól- ig dátumot tudsz kijelölni, amikor nem vagy elérhető, akár szabadság vagy bármi más okból.  A naptár beállításokról is küldünk neked egy videós útmutatót.

A naptár képes 1 napos foglalásokat kezelni, például szoba kiadáshoz, autó bérléshez.  ( Bármilyen eszköz bérléshez.)  Adott időpontra lehetséges többszörös foglalás, ezt használhatjuk tánciskolánál,  nyelvi óráknál, amikor 10 fős csoportokat indítunk.  A létszámot is kezeli.

Az időpont foglalás lapon további információkat közölhetsz,  és kérhetsz be. Meg tudod jeleníteni a foglalható időszakban érvényes szolgáltatás típusokat.  Pl. Svéd masszázs, sport masszázs,  a listából lehet választani. Ezeket a paramétereket is megtalálod a Naptár beállítás videóban.  Kérlek kattints a MINTA menüben a DEMO2  megjelenési mintára, ide készítettünk neked egy teszt naptárat. Nézz bele bátran!

A regisztrált szolgáltatások adatbázisában beépített üzenet kezelő van.  A használati útmutató videónkban megmutatjuk. Belépés után menj a Szolgáltatások menüpontba,  válaszd ki a szolgáltatásodat, lépj be a “szerkesztés”-be, és ott fogod  megtalálni.  Ha üzensz nekünk, jobboldalon kapcsolt be az ÜZENET státuszt.  Javasoljuk a Kiemelt támogatás megrendelését,  mely  a Naptár Pluszban található.

A státuszokkal SEMMIT nem kell tenned.  Amennyiben bármi okból azonnal el akarod rejteni a Szolgáltatásodat,  pipáld be a STOP státuszt.  Ez nem jelent törlést, csak elrejtést, és ugyanúgy 1 pillanat alatt visszaállíthatod.  Valamint, ha Üzenetet írtál be nekünk,  akkor pipáld be az ÜZENET státuszt.  Ez egy gyorsító eszköz a rendszerben. Nem kötelező használni, de jó ha van.

Igen. Egy naptár egy szolgáltatási egység idejét kezeli. Ha 3 fodrász van, nekik 3  naptárat kell megrendelni.  A 3 naptárat kezelheti 1 személy. ( Aki regisztrált,  feltöltheti mindhárom fodrászt)  Ha egy szolgáltatási egységben pl. egy tánc teremben van 3 fajta tánc óra, ezek egy azonos naptárban fognak szerepelni. Kérlek, kattints bele az MINTA menüben a DEMO5 megjelenési mintában készítettünk egy ilyen naptárat.  Ezeket a naptár beállításokat bármikor tetszőlegesen módosíthatod. Készítettünk erről egy külön Videót Neked.

Igen,  ez is lehetséges.  Tegyük fel, hogy kiscsoportos angol oktatást szeretnél, és egyszerre 4-en tudnak bejelentkezni hozzád. A naptáradban minden szabad időpontra külön – külön beállíthatod,  hogy egyszerre mennyi foglalást engedélyezzen a rendszer. Pontosan számolni fogja,  hogy még mennyi szabad hely van.

Igen,  1 nappal előtte az időpont még lemondható.

Igen,  javasolt regisztrálni,  mert a Belépés oldalon a belépés után azonnal tudod kezelni az Időpontjaidat,  ( internet kapcsolat szükséges) ha esetleg az emailt nem kaptad meg.  A Belépés oldalon minden információt megtalálsz,  kérlek mentsd le a könyvjelzők közé !

Nem. Aznapra már nem lehet időpontot foglalni.

Amennyiben a szolgáltató nem írta ki a telefonszámát,  munka közben nem tudja felvenni a telefont.  Azt szeretné, hogy a naptárban válassz szabad időpontot.